Rome bezienswaardigheden

Hier geen alledaagse bezienswaardigheden lijstje van Rome. Hier vier tips om te bezoeken, die niet op het standaard lijstje staat. Wanneer je houdt van kunst uit allerlei verschillende tijden, dan is Rome het bezoeken waard. Rome is een groot openlucht museum! Deze stad ademt geschiedenis, dat vaak ook nog dateert uit de tijd voor Christus. Wat leuk is aan Rome, is dat ze nagenoeg niets afbreken. Zo rij je met de bus, taxi of auto door de oude poorten de stad binnen. 

Naast de bezienswaardigheden die je ook graag wilt zien, zoals het Colosseum, Trevi fontein, Spaanse trappen, St. Pietersbasiliek, Vaticaan, zijn er nog zoveel andere mooie plekken die zeker niet onderdoen voor de rest. 

  • Basilica di Santa Maria Maggiore
  • Basilica di San Paolo
  • Piazza Venezia
  • Palentijn en Forum Romanum

Basilica di Santa Maria Maggiore

De basiliek met de enige Nederlandse Bisschop, met een beetje geluk tref je deze vriendelijke meneer. En kan hij je nog wat leuke dingen vertellen over deze basiliek of beter gezegd over alle kunst die je daar vindt. Zo is de kans groot dat je een mis kunt bijwonen, kunt biechten in het Nederlands, maar vooral dat je heel weinig toeristen tegenkomt. Neem de tijd om alle bijbelverhalen die rondom staan afgebeeld op je in te laten werken. Want dan zie je ook met wat voor precisie dat allemaal is gebeurt.

Basilica di San Paolo

Net buiten het centrum staat een basiliek en klooster, deze is immens groot! Naast dat alle pausen zijn afgebeeld, heeft deze basiliek wel een echte eye catcher. Namelijk boven het altaar zit een prachtig kunstwerk, voor een euro kun je speciale spotlampen aanzetten. Het is absoluut de moeite waard! Alle details die op het plafond, de hoogte, de kleursamenstellingen is absoluut anders dan de andere basilieken die je ziet.

Piazza Venezia

Dit plein in Rome is de moeite waard om even te bezoeken. En makkelijk te combineren met een bezoek aan het Colosseum. Het verkeer scheurt je alle kanten langs je oren. Als je op zondag door de stad loopt, kan het maar zo zijn dat je midden op de straat loopt. Op zondag is een deel van de stad autovrij, waaronder dit plein. Een echte aanrader is om dit plein op zondag te bezoeken. Dan loop, skate of step je samen met alle anderen over de autoweg. 

Palentijn en Forum Romanum

Palentijn en Forum Romanum, waarschijnlijk heb je de optie om deze bij te boeken bij het Colosseum. Doe het ook echt, want het is de moeite waard! De geschiedenis, de ruimte en het groen eromheen is adembenemend mooi. En een fijne afwisseling voor de gebouwen en kunst in de basilieken. Tijdens mijn bezoek in de corona periode, en dat brengt ook goede dingen, worden er niet zoveel mensen toegelaten dan normaal. Zo heb je nu de kans om echt te kijken en bekijken. Dan valt pas op hoe hoog de gebouwen zijn, en verbaasd het je vaak des te meer hoe ze dat toch voor elkaar hebben gekregen. Er staan een aantal ingestorte gebouwen er nog net zo bij als in de middeleeuwen. Maar zijn ze ook begonnen aan het her bouwen en restaureren van de gebouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven