Leg je telefoon eens weg!

Als moeder van twee jonge kinderen, ben ik een echtgenote, een vriendin, daarnaast werk ik 3 dagen, ben ik ondernemer met een marketing bureau, en schrijf ik veel voor GUMMO. En zoals zoveel mensen heb ik weleens het gevoel dat ik tijd te kort kom.

Ik ben minder gaan werken omdat ik de kinderen mijn aandacht wilde geven. En wanneer ik met de kinderen ben, ben ik soms niet in staat om ze die aandacht te geven. Ik ben geïrriteerd, heb nog werk te doen, ben moe omdat ik teveel wil doen in te weinig tijd, en soms voelt het alsof ik mijn kinderen niet de aandacht kan geven die ik graag zou willen. 

Maar merk dat ik toch vaak op mijn telefoon aan het kijken ben. Vaak voor werk, maar ook vaak op Insta, Facebook, Pinterest voor ideeën of om gewoon even te kijken. 

Afgelopen twee weken had ik vakantie. Ik heb opgeruimd en schoon gemaakt alsof mijn leven ervan afhing. Waarom, omdat er orde in mijn hoofd moest komen, en dan helpt een opgeruimd huis. De moestuin is aan kant, groenten gezaaid, zaai plan gemaakt, badkamer en toilet, alles op z’n kop om beneden even goed te stofzuigen en dweilen. En deze week staat de boven verdieping op de planning. Daar ben ik trouwens niet aan toe gekomen. Mede door dat we straks voor een week vrienden met 2 kinderen in huis krijgen. Daardoor schuiven we met de spullen, kan ik het meteen mooi schoonmaken. Het regent toch de hele tijd… 

Maar daardoor ga je ook denken, ik ben super productief, de kinderen helpen op hun manier. En ik zie echt wat ze doen. Terwijl ik echt wel bezig ben, zeggen de kinderen aan het eind van zo’n dag  dat ze dit een super leuke dag vonden. En als je dan vraag wat ze zo leuk vonden aan deze dag? Dat zo konden helpen met de wasknijpers ophangen, dat ze met hun scheppen een gat gingen graven in de moestuin. En waarom vonden ze dat leuk, omdat ik ze op die momenten echte aandacht gaf. Wauw, jullie zijn snel met wasknijpers hangen. Jullie hebben een diep gat gegraven. Daar kunnen we straks mooi het bosbessen plantje in zetten.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar hoe vaak check jij je telefoon als er gezelschap is? Wanneer is de laatste keer dat je echt een gesprek hebt gevoerd met je partner, vriend, vriendin, ouders, in plaats van naast elkaar op de bank te ploffen en de televisie aan te zetten. Leg je telefoon eens aan de kant tijdens het eten. Je zal merken dat je open staat voor een gesprek, bepaalde zaken ineens opvallen. Voordat je op de bank ploft en de tv aanzet, vraag hoe ieders dag is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven