Gezond haar, shampoo zonder troep!

Als vrouw en moeder en ondernemer probeer ik er altijd verzorgd uit te zien. Maar eerlijk is eerlijk, als de kinderen ineens weer 3x per nacht wakker worden, heb ik de slaap vouwen nog in mijn gezicht staan. Mijn haar ziet er dof uit, en ik mis mijn natuurlijke sprankeling. Hierin merk ik dat ik echt wel een dagje ouder ben geworden en mijn huid niet eeuwig jong blijft. 

Naast dat ik een lastige huid heb, die hormonaal reageert. Is het altijd al lastig geweest om de juiste shampoo te vinden. Ik ken eigenlijk twee opties, veel te snel heel vet, of er juist te droog van wordt.  

Overstappen op andere shampoo

Om alles in 1x te vervangen een behoorlijk kostbaar plaatje is. Daardoor doen wij alles stap voor stap vervangen. Ik ben begonnen met de juiste shampoo zoeken, om deze stap voor stap troepvrij te krijgen. En daardoor voorkom je ook dat je veel weggooit. 

Ik heb al eens geprobeerd om in 1x over te gaan naar volledig natuurlijk. Maar daar reageerde mijn huid averechts op. Dat werd zo verschrikkelijk vet dat ik na ongeveer 3 weken mijn haar weer met regulier shampoo ben gaan wassen. 

Hoe zag mijn ritueel eruit en waar had ik last van:

  • Elke dag mijn haar wassen
  • Gebruik van agressieve shampoo’s
  • Veel haar uitval en heel vet haar

Voorheen gebruikte in Andrelon en Head & Shoulders, hiermee moest ik elke dag mijn haar wassen. Anders was mijn haar veel te vet en had ik last van enorme haar uitval.

Welke kleine verandering heb ik gedaan

Inmiddels ben ik over op Happy Soaps, door deze shampoo te gebruiken kon ik gemakkelijk mijn haar om de dag wassen, op het laatst zelfs om de twee dagen. Sinds ik over ben gegaan naar Happy Soap heb ik bijna geen haar uitval, mijn haar is gezonder, heeft een mooie glans, is sterk, en lang niet zo vet meer.

Wat is er nu verbeterd en waarom:

  • Om de dag mijn haar wassen
  • Gezond haar
  • Geen haaruitval

Omdat HappySoaps echt een stuk milder zijn in het gebruik voor je haar en ze natuurlijke stoffen gebruiken. Zitten er ook nog agressieve stoffen in die ik het liefst nog van mijn lijstje wil schrappen. Zoals SCS (Sodium Coco Sulfaat), het gezondere zusje van SLS (Sodium Laureth Sulfaat). Zo gebruikt SCS geen schadelijke bij stoffen, en is het daarom ook beter voor jezelf en de natuur. Ik ben wel heel blij met Happy Soaps omdat ze alleen een papierverpakking bevatten, en je niet met plastic flessen zit als ze op zijn.

Mijn laatste stap, voor nu.

Inmiddels heb ik van Weleda shampoo gekocht en daar mijn haar al een paar keer mee gewassen. Mijn haar is wel iets vetter dan normaal gesproken, maar ik kan makkelijk om de dag mijn haar wassen. Mijn haar moet eerst wennen aan nieuwe shampoo. Maar voelt echt al een stuk beter aan. Weleda bevat alweer een stuk minder troep, maar zit wel weer in een plastic fles.  

Ik hoop straks nog een ultieme combinatie te vinden van een troepvrije shampoobar! Wie heeft de gouden tip?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven