Duurzame scheermesjes

Toen mijn interesse voor duurzaamheid werd aangewakkerd dacht ik niet meteen aan scheermesjes. Als ik naar ons huishouden kijk is dat super vervuilend. Mijn man heeft een abonnement waar de scheermesjes elk kwartaal worden bezorgd. En ik kan jullie vertellen dat de doosjes met scheermesjes zich opstapelen. Door het overvloed aan mesjes is het voor mij gemakkelijker om zijn voorraad weg te scheren, al ben ik daar geen grote fan van. 

Je hebt een aantal smaken voor het scheren:

  • Het haar laten staan
  • Scheren met vervuilende scheermesjes
  • Scheren met het open mes
  • Scheren met duurzame scheermesjes

Het haar laten staan

Hoewel het de meest duurzame oplossing is, want zo is het probleem meteen opgelost. En het mij heerlijk lijkt om nooit meer te hoeven scheren. Weet ik niet of ik het na een paar maanden nog zo leuk vind, als alles tot een oerwoud is uitgegroeid. En of ik mijzelf en mijn man daar nou zo’n plezier mee doe..

Scheren met vervuilende scheermesjes

Even voor de goede orde, waarom zijn de wegwerp de normale scheermesjes zo slecht voor het milieu. We beginnen bij de verpakking, in het plastic. De houders van de scheermesjes zijn van plastic en wanneer je de luxere variant gebruikt ook nog met siliconen of gel. Dan heb je nog de verzorgende strip. En zodra je klaar bent met het mesje, gooi je het geheel zo in de vuilnisbak. Dit moet toch beter, duurzamer en groener kunnen.

Scheren met het open mes

Wie net als ik houd van kostuumdrama’s of oorlogsverhalen heeft dit mes al heel vaak voorbij zien komen. En dan hoor ik je denken, deze zijn toch voor mannen? Zo zijn ze inderdaad begonnen, veel vrouwen zijn al overgestapt op dit super duurzame scheermes. De meeste vrouwen en jonge moeders denken vaak onder de douche, ik moet mij nog even gauw scheren. Het gebruik van een open mes vergt techniek, geduld, en misschien wat wondjes. Misschien niet de meest snelle en praktische oplossing. 

Scheren met duurzame scheermesjes

Gelukkig is er al een redelijk grote markt met duurzame scheermesjes. Wat opvalt is dat de huidige grote fabrikanten van scheermesjes geen duurzaam alternatief bieden. Je ziet wel dat ze proberen te verduurzamen, maar dat is minimaal en traag vergeleken met het direct kopen van een nieuw duurzaam scheermes. Er zijn een aantal smaken op het gebied van de duurzame scheermesjes. 

  • Safety Razor voor vrouwen
  • Net niet volledig duurzame scheermesjes

Safety Razor voor vrouwen

Een safety razor voor vrouwen is precies dezelfde als voor mannen. Het is een leuke term die gebruikt wordt maar het blijft hetzelfde duurzame scheermesje. Het enige dat anders kan zijn is de kleur. Voor de duurzame scheermesjes zoals een Safety Razor is er geen keus in de kop. Allemaal hetzelfde soort mesje. Waar het grote verschil in zit is het design. 

Bamboozy

Het merk Bamboozy biedt al een groot divers assortiment aan duurzame scheermesjes. Zo heb je en bamboe handvat en de RVS handvat. Deze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. En ze leveren direct ook 20 extra mesjes bij, dan zit je voorlopig wel goed. 

En als je alle reviews mag geloven moet dit echt een top product zijn. 

Bambaw

Bambaw verkoopt ook duurzame scheermesjes met dezelfde reviews en een groter kleurenpalet. Wellicht zit hier voor jou een andere kleur tussen die beter bij jouw karakter past.

Organigoods

Organigoods biedt ook drie soorten duurzame scheermesjes aan via bol.com

Ben je nog niet helemaal klaar om over te gaan?

Bamboozy biedt ook een tof alternatief als je nog niet helemaal durft over te stappen op de duurzame safety razor. Namelijk scheermesjes gemaakt van tarwestro, met mesjes zoals de meeste van ons ze nu ook gebruiken. Bekijk hier de scheermesjes gemaakt van tarwestro.

Net niet volledig duurzame scheermesjes

Wanneer je toch nog graag even vasthoudt aan het traditionele scheermesje zijn er een aantal alternatieven. Die al een grote stap in de goede richting zijn. 

Bambio

Bambio verkoopt bamboe scheermesjes. Het verschil hiermee is, dat je het handvat houdt, dat is gemaakt van duurzame materialen, maar je kan het mesje wisselen met die van een ander merk bijvoorbeeld die van Gillette. 

Estrid

Estrid is begonnen met een duurzamere oplossing. De scheermesjes zijn gemaakt van metaal en plastic maar zijn daarnaast ook bezig met een recycleprogramma. Dit zijn wel de scheermesjes zoals wij ze kennen. Daarnaast zijn ze ook nog vegan en dierproefvrij.

Al deze ontwikkelingen zijn tof en een stap naar een duurzamere wereld. En elk klein stapje is al de moeite waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven