Citytrip Parijs met kinderen

Openbaar vervoer met kleine kinderen

Onlangs zijn wij in Parijs geweest met twee kinderen, 3 jaar en 1,5 jaar. Waar wij voornamelijk over nagedacht hadden was het reizen in de stad. Veel mensen, drukke metro’s en trams, twee kleine kinderen en de benodigde bagage. 

Wij begonnen met een redelijk centrale plaats voor het hotel aan de rand van het centrum zodat wij met de metro overal in de buurt zaten. Vervolgens hebben wij de jongste in een draagzak gedaan en de oudste zat in de buggy of liep mee, en dat wisselde wij gedurende de dag af. Tijdens het openbaar vervoer hadden wij de oudste aan de hand, en de jongste in de draagzak. De buggy ingeklapt vanwege alle poortjes en trappen. Wat ook handig is om te doen is je kind even optillen als je door de poortjes heen gaat. Zo voorkom je dat er iemand per ongeluk aan de andere kant blijft staan.

Ook hebben wij bij de oudste een briefje in haar jaszak gedaan en uitgelegd dat ze dat briefje moest laten zitten behalve als ze ons kwijt was. Op dat briefje stond in welk hotel wij zaten en onze telefoonnummers. Deze hebben wij gelukkig niet nodig gehad. 

Speelplekken voor kinderen

Wij zaten in het zuiden van Parijs met ons hotel, en daar zijn op redelijke loopafstand ook leuke speelplaatsen. Zo was er bij ons hotel een leuke speelplaats Jean Moulin, waar ze na een intensieve dag even lekker konden spelen.

En bij het vragen in de supermarkt vertelde een aardige mevrouw dat Parc Montsouris wat verderop zat. Deze mevrouw had helemaal gelijk en hier hebben wij ook een flinke tijd met onze kinderen doorgebracht. Wij, als bosmensen, zeiden ook meteen dat het hier anders ruikt. Een eindeloos groot stuk gras, veel bomen, beelden, vijver, bankjes en een hele leuke speelplaats voor de kinderen. Neem vooral een kleed mee, een bal, of ander speelgoed waar ze zich lekker mee kunnen vermaken. 


Jardin du Luxembourg is ook een hele leuke plek om te bezoeken met kinderen. Naast dat daar de ruimte is om lekker rond te rennen hebben ze ook leuke vijver. Hier kun je voor de kinderen een bootje huren met een stok. Je doet het bootje in de vijver en geeft met de stok een duw en je bootje vaart de vijver over. Omdat de vijver erg groot is, moet je als kind soms om de vijver heen rennen om je boot op te vangen. Is het niet mogelijk om een bootje te bemachtigen of zijn ze nog iets te klein hiervoor, dan is het kijken naar een bootje ook een heel plezier! Want telkens zijn er nieuwe kinderen die hun bootje komen opvangen.

Zo heb je meerdere leuke kleine plekjes waar je kinderen even kunnen spelen. Zo ligt er naast het Louvre een heerlijk park en zit er bij de Eiffeltoren ook een leuke speelplaats en een draaimolen.

Restaurant geschikt voor kinderen

Restaurant L’impératif is een plek waar de bediening leuk met kinderen omgaat! Geen kinderstoelen maar alle ruimte. Zo vonden onze kinderen het chocolade mousse toetje wel heel erg lekker en was het huilen geblazen toen deze op was. De bediening bedacht zich geen moment en haalde nog een klein chocolade mousse toetje uit de koeling. Deze is geheel kosteloos bij ons op tafel gezet.

Blije kinderen, en wij konden rustig ons eigen toetje verder opeten! Daarmee meteen ook blije ouders. 😉

Tip voor goed Koreaans restaurant

Een aantal jaar geleden zijn wij in Zuid Korea geweest. En zijn naast het land en cultuur verliefd geworden op het eten daar. Tijdens onze citytrip naar Parijs liepen wij per ongeluk langs “Sambuja” Koreaans restaurant. Wij konden het niet laten om toch even naar binnen te gaan. Wij hadden geluk, het restaurant ging al bijna sluiten dus wij moesten snel onze keuze maken voor het eten. Wij kozen voor een bibimbap en een gerecht met kip, waarvan wij dat nog niet eerder hadden gegeten.

Heerlijk gegeten! Goede service, en goed eten! Wij waren toevallig aan het eten waar ook nog een ander Koreaans gezin zat te eten. En ook onze zeer gebrekkig in het Koreaans bedankt en hallo en tot ziens werd met veel liefde ontvangen. Jammer dat het zover weg is, anders zouden wij hier zeker vaker gaan eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven