Besparen, hoe dan en waarop?

Op dit moment zie je overal dat je maar moet besparen. Een torenhoge inflatie, energierekeningen die de pan uitrijzen, boodschappen, brood, benzine, vis, bloemen, hout, een avondje uiteten. You name it en het is duurder.  Tips waar je misschien niet aan dacht, en die je misschien al eens gehoord hebt.

Hier vind je wat makkelijke tips die snel het verschil maken.

 1. Douchen.
  Het klinkt heel simpel, en dat is het ook. Douche korter. Maar wist je dat het gebruik van een waterbesparende douchekop zorgt voor minder water gebruik? Hierdoor hoeft je cv ook minder te verwarmen. Hierdoor heb je dus twee vliegen in een klap. Korter douchen en een waterbesparende douchekop. 
 1. Eten koken voor twee dagen. 
  Wanneer je bijvoorbeeld aardappels kookt, en je weet dat je morgen ook aardappels nodig hebt, kan je die vast meekoken. Je kook tijd blijft hetzelfde maar je bespaard jezelf wel 20 minuten gas of elektra verbruik. 

Hetzelfde geldt voor kokend water in je pan, zet eerst de waterkoker aan. Kost minder gas, en je bent sneller klaar. 

 1. Gebruik de airfryer in plaats van de oven. 
  Wanneer je een oven hebt en je wilt graag afbak broodjes warm maken, stop dit in de airfryer, daar kan je al heel veel op besparen.
 1. Pak de fiets. 
  Ha, dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je het hoort, maar hoe vaak pak je de auto terwijl je dit ook met de fiets had kunnen doen? Het is gezonder voor je, en het bespaart ook nog benzine. 
 1. Frisdrank. 
  Huh? Wat bedoel je hiermee. Nou, hoe vaak drink je frisdrank door de week, en kan je dat vervangen door een kop thee, koffie, limonade of gewoon water. Frisdrank is vrij duur en door het bijvoorbeeld alleen in het weekend te drinken bespaar je hier flink op. 
 1. Lampen. 
  Hoeveel lampen zet je ’s avonds aan? Zijn dat er vijf, of kan je het ook af met drie? Zorg ervoor dat je de lamp uit doet wanneer je er niet meer hoeft te zijn. Of heb je buitenverlichting die je wel eens vergeet uit te zetten. Zet er bijvoorbeeld een tijdschakelaar tussen, kan je hem niet meer vergeten. 
 1. Wanneer je op vakantie gaat of een nachtje weg, zet je thermostaat een paar graden lager. Allemaal kleine dingen die best veel verschil kunnen maken. 
 2. Isolatie.
  Op dit moment zijn er besteed subsidieregelingen voor het verduurzamen van je huis. Nieuwe glazen, kozijnen, isolatie in je muren, dak of vloer. Het scheelt allemaal. 
 1. Zonnepanelen.
  Ja, ook een leuke. Voor het terugleveren hoef je het niet perse te doen. Maar gebruik jij je zonnepanelen optimaal? Wanneer het zonnetje schijnt zet je dan de vaatwasser, wasmachine, droger, televisie, oven etc aan? Of laat je al deze energie teruggaan naar het net. Wanneer je deze goed gebruikt scheelt het ook weer een hoop geld.

Zet de thermostaat een paar graden lager, neem je eigen tas mee naar de winkel, koop alleen dingen die je echt nodig hebt, kijk naar je verzekeringen en abonnementen. Controleer of je nachtstroom goedkoper is, en zet dan je zware machines aan. 

Hoeveel van de tips gebruik jij al, of heb je nog goede tips laat het ons gerust weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven